KOcycle & Retouches

Bij KOKON dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel en willen we als 'slow fashion store' onze ecologische voetafdruk dan ook beperken. Als we tegenwoordig het woord fashion horen, denken we aan een snel draaiende industrie, dat gelijk staat aan tonnen overproductie, verbruik van miljoenen liters water, nutteloze milieuonvriendelijke transporten met als gevolg een stijging van het CO2 - gehalte en dreigende klimatologische veranderingen. Naast de aanzienlijke milieu-belasting heeft de kledingproductie ook een sociaal prijskaartje. De arbeidsomstandigheden in de meeste productielanden laten zwaar te wensen over.

Omdat we bij KOKON geloven dat kwaliteit en duurzaamheid belangrijker zijn dan kwantiteit, selecteren we er voor jullie de beste kledingstukken uit. Zo is 90% van onze collectie geproduceerd in kleine ateliers in Europa en hoofdzakelijk vervaardigd uit organische stoffen en duurzame materialen.

Studio KOKON

KOKON gelooft heel sterk in het 'korte keten principe' en startte in dat opzicht ook het eigen label Studio KOKON op. Met Studio KOKON produceren we pas op vraag van de klant in ons eigen lokale atelier. Daarin werken we met stoffen grotendeels afkomstig van reststoffen of van lokale producenten en (groot)handelaars. Door op vraag te produceren bieden we een antwoord op de absurde overproductie in de modewereld.

KOcycle / preloved

Omdat kledij vaak nog een rondje mee kan, omdat het leuk is er nog iets voor terug te krijgen en ook gewoon omdat het een goed gevoel geeft een leuk tweedehandsstuk te scoren lanceerden we met KOKON in 2018 onze KOcycle collectie.

Hoe gaat het in z'n werk?

Voorwaarden:

•De kledingstukken moeten in goede staat zijn; vrij van vlekken, gaatjes en scheuren•

•We geven de voorkeur aan stuks die bij KOKON aangekocht zijn•

•KOKON heeft het recht om stuks te weigeren op basis van de staat en de hoeveelheid aanwezige stock (oud seizoen of tweedehands)•

•KOKON betaalt onder de vorm van een waardebon die gedurende 6 maanden geldig is in de belevingswinkel op kledij•

•KOKON bepaalt de verkoopprijs van het kledingstuk in de winkel•

•Gelieve een afspraak te maken indien je meer dan 5 stuks wil aanleveren•

En, meer nog....

Retouches!

omdat kinderen, net zoals hun mama's, in allerlei soorten vormen en figuren voorkomen. Maar ook, net zoals hun mama's, zo gebrand kunnen zijn op dat ene kledingstuk bieden we een retoucheservice aan voor kleine aanpassingen (inkorten, versmallen).

En omdat kinderen kinderen zijn en zich niet altijd volgens de etiquette van prinsen en prinsessen gedragen, is een gaatje in de rok of een scheur ter hoogte van de knieën al bijna onvermijdelijk. Ook dat kunnen we bij KOKON retoucheren (al dan niet aan de hand van een unieke Studio KOKON patch).

Services en prijzen:

Aanpassing Startprijs
Inkorten 8€
Versmallen 8€
Knoopsgat bijmaken 2€
Knop vervangen 4€
Gaatjes stoppen 5€
Gaatjes/scheuren bedekken met KOKON patch 12€

 

Deze service is een extra service die we willen aanbieden voor onze klanten en is dus enkel en alleen bedoeld voor stuks die bij KOKON aangekocht werden.

 

Preloved = Reloved KOcycle = Upcycle