Bij KOKON dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel en willen we als 'slow fashion store' onze ecologische voetafdruk dan ook beperken. Onderstaande initiatieven zorgen ervoor dat wij samen met u een steentje kunnen bijdragen aan een duurzame maatschappij.

KOcycle / preloved

Omdat kledij vaak nog een rondje mee kan lanceerden we in 2018 onze KOcycle collectie. Deze collectie bestaat uit tweedehands stuks samengesteld door onze klanten.

Hoe gaat het in z'n werk?

Voorwaarden:

•De kledingstukken moeten in goede staat zijn; vrij van vlekken, gaatjes en scheuren

• We nemen enkel stuks aan die bij KOKON zijn aangekocht

•KOKON heeft het recht om stuks te weigeren op basis van de staat en de hoeveelheid aanwezige stock (oud seizoen of tweedehands)

•KOKON betaalt onder de vorm van een waardebon die gedurende 6 maanden geldig is in de belevingswinkel (op kledij)

•KOKON bepaalt de verkoopprijs van het kledingstuk in de winkel. U krijgt meteen 50% van de waarde van de verkoopprijs in de vorm van een waardebon. Verder geen gedoe dus voor jou!

De KOcycle collectie wordt tijdens specifieke data aangeboden in de winkel. De collectie is wel 24/7 online te bewonderen.

Studio KOKON

KOKON gelooft heel sterk in het 'korte keten principe' en startte in dat opzicht ook het eigen label Studio KOKON op. Met Studio KOKON produceren we pas op vraag van de klant in ons eigen lokale atelier. Daarin werken we met stoffen grotendeels afkomstig van reststoffen of van lokale producenten en (groot)handelaars. Door op vraag te produceren bieden we een antwoord op de absurde overproductie in de modewereld.

Retouches!

Omdat kinderen, net zoals hun mama's, in allerlei soorten vormen en figuren voorkomen bieden we een retoucheservice aan voor kleine aanpassingen (inkorten, versmallen).

En omdat kinderen zich niet altijd volgens de etiquette van prinsen en prinsessen gedragen, is een gaatje in de rok of een scheur ter hoogte van de knieën soms onvermijdelijk. Ook dat kunnen we bij KOKON retoucheren (al dan niet aan de hand van een unieke Studio KOKON patch).

Services en prijzen:

Aanpassing Startprijs
Inkorten 8€
Versmallen 8€
Knoopsgat bijmaken 2€
Knop vervangen 4€
Gaatjes stoppen 5€
Gaatjes/scheuren bedekken met KOKON patch 12€

 

Deze service is een extra service die we willen aanbieden voor onze klanten en is dus enkel en alleen bedoeld voor stuks die bij KOKON aangekocht werden.

Preloved = Reloved KOcycle = Upcycle