Team KOKON

V.l.n.r.: Katrien, Dorothy, Nina, Evy en Ineke

KOKON werd in 2018 opgericht door Dorothy Perna en Nina De Wolf. Als zaakvoerders zetten zij samen de strategische en conceptuele lijnen uit.

 

 

Dorothy is verantwoordelijke voor het familiecafé, onder haar vleugels worden de meest smakelijke keuzes gemaakt. Samen met Evy en Katrien zorgt ze voor een sterke menukaart en werkt ze de knapste (privé)feesten voor jullie uit. Met haar jarenlange ervaring in de retailsector en als een volleerd visual merchandiser weet ze als geen ander beter hoe de belevingswinkel fris en levendig te houden. Dorothy is mama van 3 kinderen (Leah, Mira en Thorn) en is naast KOKON ook gek op tuinieren, interieurvormgeving en – hoe kan het ook anders – koken!

Communicatie en marketing: een noodzakelijk kwaad. Gelukkig had Nina nog ergens een diploma Grafisch Ontwerp op zak en ontpopte ze zich tot (visueel) communicator van KOKON. Met jarenlange ervaring als ontwerpster in de modesector kon ze ook niet anders dan een huismerk oprichten: Studio KOKON was geboren. Nina ontwerpt unieke stuks en borduurt / zeefdrukt jouw gepersonaliseerde ontwerpjes met veel liefde. Activiteiten organiseren, de gekste ideeën uitwerken: het is haar ding. Samen met Ineke vormen zij het vaste Studio KOKON team! Nina is naast zaakvoerder van KOKON, ook vrijwilliger in de socio-culturele sector en heeft drie kinderen: Emile, Ilja en Leona.

Dorothy en Nina kennen de KOKON collectie als geen ander. Ze begeleiden jullie graag in de belevingswinkel bij de zoektocht naar de knapste outfits!

 


Evy bakt er iets van! Al is ze daar zelf nog wat bescheiden in want haar Instagram account heet @evybakt_ernietsvan – begrijpe wie begrijpe kan! In KOKON maakt ze alvast voor jullie de lekkerste taarten en zoete lekkernijen. Met de behendigheid van een volleerde barista / bartender serveert je ze jullie lekkerste koffies en shaket ze de lekkerste cocktails & mocktails uit haar mouw. In haar vrije tijd bakt Evy nóg meer, organiseert ze etentjes en gin-tastings.

Katrien, onze chef kok, zorgt voor de lekkerste ontbijtjes en lunchkes. Ooit studeerde ze voor kok aan de befaamde Brugse school Ter Groene Poorte. Daarna werkte een tijd in de voedingsretail om dan uiteindelijk het licht te zien en zo in de keuken van KOKON te belanden. Een plaats waar ze thuishoort want het koken zit in haar serieus in de vingers. Katrien is naast chef kok ook een fervente snowboardster, vrijwilligster bij Natuurpunt en mama van Til en Bas!

Ineke - al een tijdje een vaste waarde bij KOKON - is een echte creatieve duizendpoot. Tijdens haar opleiding Kostuumontwerp in Antwerpen leerde ze de kneepjes van het vak: in Studio KOKON is ze namelijk de vaste styliste van dienst. Van patroon tot afgewerkt resultaat... Ineke stikt het voor elkaar! Ineke is ook vaste begeleidster van de kinderkampen, workshops en verjaardagsfeestjes. Door haar jarenlange ervaring als bezielster van De Sergeant weet ze van aanpakken. Ineke heeft ook haar eigen bruidscollectie onder de naam Mmoi en is mama van twee prachtige jongens: Till en Uwe.

Fotografie: Lynn Coppens